Rusland en Wit-Rusland worden geconfronteerd met cryptosancties, Crypto.com jaagt gebruikers op voor leningbetalingen en Biden tekent uitvoerend bevel op crypto: Hodler’s Digest, 6-12 maart

Elke zaterdag komt Hodler’s Digest zal je helpen om elk belangrijk nieuwsverhaal van deze week te volgen. De beste (en slechtste) quotes, adoptie- en regelgevingshoogtepunten, toonaangevende munten, voorspellingen en nog veel meer – een week op Coin-Crypto in één link.

Topverhalen deze week

Table of Contents

Biden tekent uitvoerend bevel over crypto, autoriseert inspanningen van alle overheden om regelgeving te consolideren

Terwijl velen in de cryptogemeenschap eerder het ergste vreesden met betrekking tot regelgeving, ondertekende president Joe Biden woensdag een uitvoeringsbevel over digitale activa die een relatief gunstige benadering van de cryptosector hadden.

Hoewel het bevel niet expliciet de omvang van de te verwachten regelgevende maatregelen schetste, leek het algemene sentiment van de Amerikaanse federale regering constructief in plaats van verstikkend.

Volgens het bevel zal het regelgevend toezicht van de federale overheid op de cryptosector zich concentreren op zes gebieden: consumenten- en beleggersbescherming; financiële stabiliteit; financiële inclusie; verantwoorde innovatie; het wereldwijde financiële leiderschap van de Verenigde Staten; en het bestrijden van illegale financiële activiteiten. Het bevel geeft specifieke instanties de opdracht om leiding te geven op aangewezen beleids- en handhavingsdomeinen.

Bain Capital Ventures zet een fonds van een half miljard dollar op voor cryptoprojecten

Start-up investeringsmaatschappij Bain Capital Ventures (BCV) van meerdere miljarden dollars heeft een nieuw crypto-ecosysteemfonds van $ 560 miljoen onthuld, en het bedrijf heeft al gemeld dat het $ 100 miljoen heeft uitgegeven aan 12 niet-openbaar gemaakte projecten.

Een vertegenwoordiger van BCV benadrukte aan Coin-Crypto dat het fonds zal worden gebruikt om ondernemers te steunen die de volgende generatie open Web3-internetinfrastructuur ontwikkelen:

“Wij geloven dat deze seismische verschuiving een van de belangrijkste technologische ontwikkelingen zal zijn sinds de komst van het web en dat er een nieuw type beleggingsonderneming nodig zal zijn – een die de behoeften van de oprichters en het ecosysteem kan ondersteunen, van idee tot schaal.”

Crypto.com geeft gebruikers in uitgesloten landen een week om leningen terug te betalen

Veel gebruikers van Crypto.com meldden woensdag dat het platform hen tot 15 maart de tijd gaf om hun cryptoleningen af ​​te lossen of om liquidatie te krijgen om de geleende waarde van de activa terug te verdienen. Gebruikers uit landen als Duitsland, Zwitserland en het VK werden via e-mail op de hoogte gebracht nadat Crypto.com de lijst met landen had bijgewerkt die waren uitgesloten van het leenprogramma. Deze lijst bevat nu de Verenigde Staten en 38 andere provincies.

De plotselinge beleidswijziging zorgde voor angst en ongeloof bij klanten, waarbij velen beweerden dat de recente uitspattingen van de beurs op advertenties en marketing zijn tol begonnen te eisen van de balans. Crypto.com heeft nog niet gereageerd op de verzoeken van Coin-Crypto om commentaar.

Sancties tegen Rusland en Wit-Rusland zullen crypto omvatten — Europese Commissie

De Europese Commissie verklaarde woensdag dat haar laatste sancties tegen Rusland en Wit-Rusland zich ook zouden uitstrekken tot crypto-activa, waarbij de lidstaten het erover eens zijn dat de gewijzigde repressie ervoor zal zorgen “nog effectiever dat Russische sancties niet kunnen worden omzeild, ook niet via Wit-Rusland”.

De uitgebreide sancties kwamen nadat de commissie vorige maand aankondigde dat ze verschillende Russische banken zou opstarten vanaf het SWIFT-netwerk voor grensoverschrijdende betalingen.

Onder de crypto-gerelateerde sancties vallen digitale activa onder de reikwijdte van “overdraagbare effecten”, terwijl leningen en krediet verstrekt via crypto niet zijn toegestaan ​​als onderdeel van deze beperkende financiële maatregelen.

Crypto-vriendelijke Yoon Suk-yeol wint Zuid-Koreaans presidentschap, ICX stijgt met 60%

De crypto-vriendelijke Zuid-Koreaanse presidentskandidaat Yoon Suk-yeol won donderdag de verkiezingen van het land, waarbij het beleid inzake digitale activa een sleutelrol speelde in het verkiezingsdebat van het land.

De pro-crypto-opstelling van Suk-yeol leek een verademing te zijn voor de meerderheid van de burgers, vooral onder het jongere publiek, nadat de vertrekkende president Moon Jae-in vorig jaar actief had gewerkt om de ruimte hard aan te pakken.

Tijdens een toespraak op een virtueel activaforum in januari beloofde Suk-yeol de crypto-industrie in Zuid-Korea te dereguleren en een progressieve benadering van digitale activa tot stand te brengen, waarbij hij verklaarde:

“Om het onbeperkte potentieel van de virtuele activamarkt te realiseren, moeten we regelgeving herzien die verre van realiteit en onredelijk is.”

Winnaars en verliezers

Aan het einde van de week, Bitcoin (BTC) is bij $ 38,751ether (ETH) Bij $2.561 en XRP Bij $ 0,72. De totale marktkapitalisatie is $ 1,72 biljoen, volgens naar CoinMarketCap.

Onder de grootste 100 cryptocurrencies zijn de top drie altcoin-gainers van de week Waves (GOLVEN) bij 35,89%, Stapels (STX) bij 24,45% en Zcash (ZEC) op 24,34%.

De top drie altcoin-verliezers van de week zijn Anchor Protocol (ANC) bij -33,46%, Fantom (VTM) bij -30,64% en Cosmos (ATOOM) bij -16,64%.

Lees voor meer informatie over cryptoprijzen Marktanalyse van CoinTelegraph.

Meest memorabele citaten

“Proberen om grote transacties te verdoezelen met behulp van open en transparante cryptotechnologie zou veel moeilijker zijn dan andere gevestigde methoden (bijvoorbeeld met behulp van fiat, kunst, goud of andere activa).”

Paul GrewalChief Legal Officer bij Coinbase

“Hoe meer ik leerde, hoe meer ik besefte dat we dit nodig hebben. Dit soort geld zal zoveel problemen helpen oplossen. Bitcoin is niet alleen een hulpmiddel voor vrijheid, maar de technologie die aan Bitcoin ten grondslag ligt, zoals blockchain en decentralisatie, zal de ontwikkeling van Afrika veranderen.

Bineta (ook bekend als Mama Bitcoin)Senegalese Bitcoiner en eigenaar van Bleu comme la mer

“Meestal leunt een fan achterover en kijkt naar een wedstrijd, volgt op sociale media en koopt misschien een trui. NFT’s bieden de mogelijkheid voor echte betrokkenheid, eigenaarschap en in sommige gevallen beslissingsbevoegdheid. […] Net zoals we hebben gezien met sportweddenschappen, zijn NFT’s een andere hefboom voor competities om extra betrokkenheid bij fans te creëren en daarom een ​​andere manier om inkomsten te genereren met IP.

Dan PorterCEO en mede-oprichter van Overtime

“We moeten Bitcoin zien als misschien niet digitaal goud, maar als een valuta die niet de grillen van een centrale bank volgt, maar eerder een zeer eindige hoeveelheid heeft.”

Joe Di PasqualeCEO van Bitbull Capital

“Cryptocurrency blijft een belangrijk humanitair instrument, vooral in een tijd waarin velen over de hele wereld niet langer kunnen vertrouwen op traditionele banken en bewaarders.”

Jesse PowellCEO van Kraken

“Hoewel ik het eens ben met de wens van de president om het witwassen van geld te bestrijden en de nationale veiligheid van Amerika te verdedigen, denk ik dat zijn uitvoerend bevel voorbijgaat aan het feit dat de overgrote meerderheid van de gebruikers van digitale activa zich aan de wet houdt en probeert ons financiële systeem te verbeteren.”

Cynthia Lummissenator van de Verenigde Staten

“We willen een of twee doelen in elke economische sector identificeren en erin investeren en proberen ze in crypto te brengen.”

Changpeng CZ ZhaoCEO van Binance

“In de VS, waar de meeste mensen toegang hebben tot traditioneel bankieren, wordt crypto vaak gezien als meer verwant aan gokken dan aan beleggen. De ruimte kan van buitenaf ook behoorlijk intimiderend aanvoelen – dingen gaan zo snel, veel van het jargon is nieuw en verwarrend, en de manier waarop het in de media wordt afgebeeld is overweldigend negatief.”

Jackie Rosehoofd institutionele bedrijfsontwikkeling bij Blockchain.com

“Het is veel logischer om een ​​resistieve verwarming (zoals een ruimteverwarming) te vervangen door een Bitcoin-mijnwerker, omdat beide elektriciteit in warmte zullen omzetten, terwijl de Bitcoin-mijnwerker ook Bitcoin genereert.”

Michael SchmidBitcoin-mijnwerker

Voorspelling van de week

$ 40K Bitcoin-prijs is binnen bereik, maar analisten waarschuwen dat een reeks recente dieptepunten waarschijnlijk is

Bitcoin had een week van besluiteloze prijsactie gevuld met opmerkelijke ups en downs. Binnen de week bereikte BTC dieptepunten onder $37.500 en hoogtepunten boven $42.500, op basis van prijsgegevens van De BTC-prijsindex van CoinTelegraph.

Jordan Finneseth van Coin-Crypto schreef een artikel, gepubliceerd op donderdag, waarin een aantal punten met betrekking tot Bitcoin worden beschreven. Naast andere citaten en gegevens bevatte het artikel een mogelijk resultaat dat werd uitgelegd door ExoAlpha chief investment officer en managing partner David Lifchitz.

“BTC blijft nog steeds vastzitten in het bereik van $ 33.000 – $ 45.000”, zei Lifchitz. “Zonder enige follow-up in de komende 48 uur en een mogelijke doorbraak van meer dan $ 45.000 richting $ 50.000, zal BTC waarschijnlijk binnen het bereik blijven stuiteren.”

FUD van de week

DeFi Peetvader Cronje stopt als TVL en tokens-tank voor gerelateerde projecten

De gerespecteerde ontwikkelaar en oprichter van Yearn.finance, Andre Cronje, verwijderde zijn Twitter-account nadat hij en zijn oude collega Anton Nell allebei helemaal uit de cryptosector waren gestapt.

Nell verklaarde zondag dat het duo niet langer zal bijdragen aan de toekomst van de DeFi- en crypto-ruimte, aangezien hij aankondigde dat ze ongeveer 25 apps en services die ze gebruikten, zullen afsluiten.

De reactie van de gemeenschap was gemengd, met enige sympathie voor het duo dat een langverwachte pauze nodig had. Anderen grepen echter de hooivorken toen cryptoprijzen en totale waarde vergrendeld (TVL) in DeFi begonnen te tanken.

“Was dit een RUG? nee. Ik zie een ontwikkelaar die zich heeft aangemeld om te bouwen, maar zich niet heeft aangemeld voor alle onzin en drama die daarbij horen. Hij bereikte een omslagpunt waar het hem niet meer waard was”, aldus The DeFi Edge op Twitter.

DeFi-detective beweert dit verdacht slimme contractcode kan tientallen projecten in gevaar brengen

Pseudonieme online DeFi-detective Zachxbt benadrukte dat 31 niet-vervangbare tokenprojecten mogelijk worden blootgesteld aan financiële risico’s als gevolg van ‘verdachte code’.

Zachxbt wees aanvankelijk op NFT-project The Starslab, dat naar verluidt gecompromitteerd was voor 197.175 Ether. De detective citeerde collega-pseudonieme blockchain-onderzoeker MouseDev, die opmerkte, na het bekijken van de code achter The Starslab (die in veel andere projecten voorkomt):

“Het slimme contract [for this project] kan nooit echt worden verworpen of overgedragen! Alleen een extra eigenaar. De oorspronkelijke aanbieder wordt altijd als de eigenaar beschouwd! […] Dit betekent dat als ze nog steeds de privésleutel van de ontwikkelaar hebben, ze het geld kunnen ophalen, ook al is de eigenaar het nuladres.’

Broers en zussen aangeklaagd voor mijnbouwmunt die veranderde in vermeende $ 124 miljoen fraude

John Albert Loar Barksdale en JonAtina “Tina” Barksdale, een broer en zus duo, werden aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het naar verluidt oplichten van meer dan 12.000 “retailbeleggers van meer dan $ 124 miljoen” via een regeling genaamd Ormeus Coin .

Het Amerikaanse ministerie van Justitie arresteerde ook John – die door de SEC werd beschreven als een “slangenolieverkoper” – in het buitenland en beschuldigde hem van overboeking, fraude met effecten en samenzwering, naast andere vermeende misdaden. Volgens gerechtelijke documenten komen de beschuldigingen van fraude voort uit twee initiële muntaanbiedingen in 2017. De Barksdales zouden hebben gelogen over “de omvang, waarde en vermeende winstgevendheid van de cryptocurrency-mijnactiva van Ormeus Coin” om kapitaal te vergaren van nietsvermoedende investeerders.

“We zullen krachtig doorgaan met het vervolgen van personen die effecten verkopen in schema’s om het investerende publiek te bedriegen, ongeacht het label dat de promotors op hun producten toepassen”, zegt Melissa Hodgman, een associate director van de SEC’s Division of Enforcement.

Beste CoinTelegraph-functies

Manzi de magnifieke: van miljonair op 16-jarige leeftijd tot ongelooflijke IoT-uitvinder

“Apparaten kunnen zich nu voor het eerst een beetje openstellen en met elkaar gaan praten vanwege de technologie die blockchain biedt.”

Stablecoins zullen moeten reflecteren en evolueren om hun naam waar te maken

Stablecoins hebben de mogelijkheid om een ​​veelbelovend alternatief systeem te worden te midden van wereldwijde inflatie, maar ze moeten controleerbaar zijn om stabiel te blijven.

De kosten van cryptomining: hoe heeft de beschikbaarheid van hardware de industrie veranderd?

Is toegankelijke mijnbouw mogelijk? Hoe gemakkelijk is het om mijnbouwapparatuur te kopen en hoe kan dit betaalbaar gebeuren?

Leave a Comment