De ‘Poolse Elon Musk’ en een 3D-portaal naar de Metaverse – Coin-Crypto Magazine

Robert Gryn is een seriële ondernemer die een hightech Metaverse-scanner heeft gebouwd waarvan hij hoopt dat deze zal fungeren als een portaal van onze fysieke realiteit naar de Metaverse.

Het is geen geheim dat de fysieke wereld begint te versmelten met de digitale, en dat blockchain dient als de scheidsrechter van de werkelijkheid in veel van deze ontluikende metaversen. Gryn, CEO van MetaHerodraagt ​​zijn steentje bij om die nieuwe realiteit zo echt mogelijk te maken door high-definition 3D-scans te maken van mensen, objecten en dieren die je binnenkort kunt tegenkomen in games, virtuele werelden en NFT’s.

Na tien jaar een Europees marketingbedrijf te hebben opgebouwd codegewijs in Polen en zelfs op een Forbes-lijst voor de rijksten van het land, liet Gryn alles achter en verhuisde naar Dubai terwijl hij een oplossing bouwde waarmee hij hoopt de volgende miljard mensen aan boord te krijgen van de blockchain.

Privacyzorgen

Gryn somt opgewonden de mogelijke toepassingen op van zijn full-body Metaverse-scanners voor zaken als digitale mode: “Je kunt jezelf bijvoorbeeld in je onderbroek scannen – het zou heel gemakkelijk zijn om niet alleen digitale mode, maar ook echte kleding te passen”, zegt hij.

Maar dit baart ernstige zorgen. Wat als een privacybox niet is aangevinkt of als het systeem wordt gehackt en ik mijn digitale kloon zie als de onwillige ster van een door AI gemaakte video voor volwassenen?

Gryn erkent het probleem en geeft toe dat “als ultrarealistische scans worden gelekt en iemand ze manipuleert om in een soort van pornografische scène te komen, dat voor ons mogelijk het begin van het einde zou zijn.” Daarom benadrukt hij het belang van veilige bestandsopslag en het gebruik van beveiligingsmaatregelen zoals watermerken.

Het opslaan en beheren van 3D-scans met hoge resolutie van duizenden mensen is geen eenvoudige technische prestatie, en het kan ook een nachtmerrie zijn van privacy- en auteursrechtwetten. De tech roept veel vragen op: wie kan toegang krijgen tot scans, hoe kunnen ze worden gebruikt en hoe moeten royalty’s worden ingesteld? Er zijn geen gemakkelijke antwoorden.

“We zullen kleine legers van advocaten moeten inhuren om alle wereldwijde rechtsgebieden te bestrijken om erachter te komen wat we wel en niet kunnen doen in een bepaald rechtsgebied”, zegt Gryn, eraan toevoegend dat het dagelijks beheer van “terabytes aan nieuwe gegevens” is geen kleine uitdaging, maar hij is ervan overtuigd dat hij ze zal overwinnen.

Rob Gryn heeft een high-res portaal ontworpen naar de Metaverse.

De rijke lijst maken

Oorspronkelijk uit Polen, begon Gryn in een “eclectische soort cursus” en studeerde van 2004 tot 2008 voor een Master of Science in technologisch ondernemerschap aan de Universiteit van Surrey in Engeland, waar “ze elke week een lokale ondernemer zouden uitnodigen” om te delen hun levensverhaal en beantwoorden vragen over hun bedrijf. Een zo’n presentator vertelde de klas ooit dat van de 100 mensen die een bedrijf willen starten, er maar vier dat ook daadwerkelijk doen – en slechts één van hen slaagt. Gryn herinnert zich dat hij erover nadacht hoe hij het lot van 96% van een ‘wantrepreneur’ kon vermijden en echt door kon slaan. Na zijn afstuderen vervolgde hij met een master in marketing aan de Universiteit van St. Andrews in Schotland.

Hij realiseerde zich al vroeg dat hij niet geschikt was om een ​​zakelijke drone te zijn, tijdens een stage bij mobiel netwerkbedrijf Orange, waar hij op de eerste dag een werknemersnummer en toegang tot het intranet van de groep kreeg. Terwijl ik de hele dag door het saaie bedrijfsintranet bladerde, “was het me heel duidelijk dat ik daar niet thuishoor, en ik wil er ook niet bij horen.” Toen hij aan zijn tweede dag begon, kwam er niemand langs om hem werk te geven, en tijdens de lunch: “Ik besloot gewoon te stoppen en mezelf nooit toe te staan ​​deel uit te maken van dit soort bedrijfsstructuur”, herinnert hij zich lachend.

In de scanner stappen voelt buitenaards. Foto door Metahero

Met uitzondering van zijn tweedaagse verblijf daar en nog een kleine stage, was Gryns eerste baan een van zijn eigen ondernemersverdiensten als CEO van codegewijseen marketingbedrijf dat hij in 2011 in Krakau, Polen oprichtte. Door technologie te gebruiken om de merkmarketing van verschillende klanten te beheren, behoort het bedrijf al drie jaar op rij tot de snelstgroeiende bedrijven van Europa.

Elk jaar herinnert hij zich dat hij door de Poolse editie van het tijdschrift Forbes bladerde toen ze een jaarlijkse lijst met de rijksten van de samenleving uitbrachten, waar hij “altijd op zoek was naar iemand die jong was die het maakte in een land dat precies het tegenovergestelde doet van het faciliteren van ondernemerschap.” Later beïnvloedden onnodige bureaucratie en een postcommunistische mentaliteit, die volgens hem gangbaar is in Oost-Europa, zijn beslissing om naar Dubai te verhuizen, dat hij als bedrijfsvriendelijker beschouwt.

Hij maakte het en bouwde het bedrijf uit tot ‘een 250-koppig IT-bedrijf in de advertentietechnologieruimte’. Op 31-jarige leeftijd in 2017 werd hij gekenmerkt als de jongste self-made man op de Forbes lijst van rijkste Polen met een fortuin geschat op ongeveer $ 150 miljoen.

Maar Gryn was niet helemaal gelukkig en beschreef dat hij het gevoel had alsof hij leefde “in een gouden kooi die ik had gebouwd en de deur stond open.” Hij leed aan een burn-out in 2018 en “Ik wilde dat het bedrijf uit mijn leven zou verdwijnen”, vertelt hij.

In 2020 verkocht hij het bedrijf om een ​​nieuwe start te maken.

Crypto ontdekken

Nadat hij het bedrijf had verlaten dat hij tien jaar had opgebouwd, zag Gryn crypto als het konijnenhol dat zijn nieuwe tijd en geld het meest waard was.

“Ik was altijd crypto-nieuwsgierig geweest, maar om volledig door het konijnenhol te gaan, heb je behoorlijk wat hoofdruimte nodig om je hoofd eromheen te wikkelen.”

Hij kwam tot een interessante conclusie. “Crypto is waarschijnlijk de belangrijkste technologie van de moderne mensheid die het speelveld in elk denkbaar aspect gelijk zal maken – namelijk mensen financiële vrijheid geven”, verklaarde hij.

Terwijl hij doorging met het verkennen van de industrie, ontdekte hij dat de meeste cryptoprojecten “zeer cryptocentrisch” waren en moeilijk te begrijpen voor mensen buiten de industrie op een praktische manier. Zoals hij het zag, hoefde het niet allemaal te maken te hebben met DeFi of zelfs maar met geld. Gryn zag het idee van cryptocurrency als nog steeds ongenaakbaar voor de meesten, en was sterk van mening dat er niet genoeg werd gedaan om “de volgende miljard mensen naar crypto te halen”. Een taak die volgens hem het beste zou kunnen worden bereikt via de gaming- en entertainmentsector.

Voor Gryn gaat massale adoptie van “crypto” over het bouwen van “een meer rechtvaardige toekomst” voor de volgende generatie, legt hij uit – overtuigend genoeg, aangezien hij zijn pasgeboren zoon ter sprake brengt als inspiratie voor het helpen creëren van een betere toekomst, iets wat hij zegt kan vrijwel alleen worden gedaan met technologie. Brainstormend over een manier om zijn kapitaal, netwerk en achtergrond als gamer te combineren, kwam hij op het idee van MetaHero – een project waarmee iedereen een 3D-avatar van zichzelf kan maken in de Metaverse.

Mysterieuze manieren

In tegenstelling tot veel ondernemers die opscheppen over de eindeloze drukte, beschrijft Gryn zichzelf als iemand met een natuurlijke luiheid die inherent is aan alle mensen. Bij Codewise gebruikte hij onconventionele zakelijke methoden, zoals het verhuren van kantoorruimtes die hij redelijkerwijs niet kon betalen, om zichzelf te dwingen het bedrijf te laten groeien. Op een keer, nadat hij het huurcontract voor een nieuwe ruimte had getekend, keek hij naar de balansen van het bedrijf en dacht hij “heilige onzin, als we onze inkomsten en winst niet verdubbelen, kunnen we dit kantoor op geen enkele manier betalen”, vertelt hij me. .

“Ik ben een soort ondernemer die er gewoon voor gaat – mijn oogkleppen opdoet en alle angst en onzekerheid blokkeert en er gewoon voor gaat.”

Een andere methode voor succes is er een die hij “conferentiegestuurde ontwikkeling” noemt, waarbij “u een zeer, zeer dure conferentie of beurs boekt over een paar maanden in de toekomst – en dan belooft u X, Y en Z te leveren en zelfs als dat lijkt onmogelijk, jij maakt het mogelijk.” Dit was blijkbaar het geval voor Dubai’s Toekomstige Blockchain-topwaar, terwijl ik er getuige van was, Gryn zijn scanner na slechts maanden van ontwikkeling tot grote fanfare en verbazing lanceerde.

“Ik kwam er al vrij vroeg achter dat als ik mezelf in de positie breng waarin ik geen andere keuze heb dan te slagen, ik zal slagen”, zegt hij met aanstekelijk vertrouwen.

Gryn scant zichzelf en lanceert de scanner op de Future Blockchain Summit in Dubai. Foto door Elias Ahonen

de scanner

Hij belde zijn vriend “de Poolse Elon Musk” Mariusz Król, CEO van 3D-print- en scanbedrijf Wolf Digitale Wereld, en stelde een partnerschap voor om onze realiteit in de Metaverse te scannen. Króls bedrijf “werkt al acht jaar aan 3D-fotogrammetrische technologie”, en de ondernemers begonnen een scanner te bouwen die bestond uit 200 Sony-camera’s, 1500 meter bedrading en 20 computerunits. Toen het team hun scanners demonstreerde, die elk 150.000 scans per jaar kunnen maken aan Sony, waren ze verbaasd, want “ze wisten niet eens dat zoiets met hun eigen apparatuur kon worden gedaan”, herinnert Gryn zich.

Zo werkt het: Het gescande item, of het nu een mens, koe of object is, wordt in het midden van de scanner geplaatst. De lichten schijnen vanuit elke richting om elk oppervlak gelijkmatig te verlichten, terwijl de honderden camera’s gelijktijdig vanuit alle hoeken een beeld vastleggen. Deze worden vervolgens aan elkaar gesplitst door krachtige beeldbewerkingssoftware om een ​​realistisch 3D-beeld te creëren dat in elke digitale ruimte kan worden ingevoegd, of het nu sociale media, een videogame of de metaverse is. Het kan een perfecte manier zijn voor een artiest om een ​​levensechte avatar te creëren waarin hij op een bepaald moment kan optreden Dierenconcert bijvoorbeeld in de Metaverse.

“We gaan de grootste database van 3D-gescande mensen en objecten ter wereld bouwen”, legt Gryn uit over zijn visie. Hij ziet dit als een belangrijke stap voor het bouwen van de Metaverse, en voegt eraan toe dat het creëren van een hyperrealistisch “in-game personage dat op een mens lijkt, met vlekken en alles” een moeilijke en dure taak is. “Als je eenmaal een database hebt opgebouwd met honderdduizenden scanitems en mensen, zijn de toepassingen daarvoor zo grenzeloos dat je er soms gek van wordt”, zegt hij opgewonden.

Voor zover hij weet, bestaat er geen vergelijkbare 3D-scanner tenzij “misschien er ergens in een uiterst geheime kelder in Hollywood een geavanceerdere is.” Volgens hem is vooral de snelheid van de scanner opmerkelijk, wat betekent dat “we zo snel kunnen scannen dat we praktisch elk dier kunnen vangen en importeren in de Metaverse, bijvoorbeeld je hond”, legt Gryn uit.

Het is de bedoeling dat Metahero-scanners uiteindelijk over de hele wereld beschikbaar zijn, met scans die in Hero-tokens moeten worden betaald en die in juli zijn gelanceerd. De tokens bestaan ​​grotendeels op BNB Chain vanwege de hoge kosten op het Ethereum-netwerk. Sommige zijn naar investeerders gegaan, maar een deel is bestemd om mensen uit verschillende lagen van de bevolking ertoe aan te zetten als bonus te worden gescand, naast de mogelijke royalty’s die ze kunnen verdienen met het gebruik van hun afbeeldingen.

“1% van de totale voorraad of hero-token wordt besteed aan het betalen van de eerste 100.000 mensen $ 1.000 equivalent in onze token om scans te krijgen – u wordt betaald om gescand te worden”, schept Gryn op.

Hoewel Gryn zich een toekomst voorstelt waarin massale acceptatie van de Metaverse mensen zou kunnen zien die hun “levensonderhoud verdienen op basis van hun 3D-avatars die ze op verschillende manieren kunnen verdienen”, geeft hij toe dat de toekomst nog niet helemaal niet is als het gaat om realistische Metaverse-avatars .

Dit komt omdat de hedendaagse Metaverse-toepassingen de high-definition die beschikbaar is via de scanner van Wolf Digital World niet ondersteunen. Om deze reden “bouwen we technologie waarmee u de kwaliteit kunt verlagen, omdat 16k de komende, misschien 5 of 10 jaar niet zal worden ondersteund”, zei hij. zegt.

“Tien jaar later zal de Metaverse waarschijnlijk bijna niet te onderscheiden zijn van onze dagelijkse realiteit – iets waarop je inlogt en daar je eigen ruimte hebt, je NFT’s, je kunstwerken, je appartement.”

Leave a Comment